-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 Lucruri pe care sa nu le faceti niciodata pe Facebook sau Twitter.


Publicitate

Cu totii folosim retelele de socializare insa problema consta in faptul ca inclusiv copiii sunt atrasi de aceste retele. Ele reprezinta un instrument care sapa cat mai adanc in vietile fiecaruia dintre noi.

Nu ma intelegeti gresit, nu contest faptul ca prin intermediul lor tinem legatura in permanenta cu oameni la sute sau mii de km departare de noi si ca ne permite sa avem acces la informatii la care nici nu gandeam insa, in acest articol as prefera sa abordez cealalalta latura: obiceiurile si dependentele pe care ni le provoaca.


1. Ne urmarim fostii parteneri

Cu totii am facut asta insa cu siguranta nu este un obicei sanatos. Utilizarea retelei de socializare, pentru a verifica in permanenta viata unui fost partener, este o metoda prin care inca suntem legati de acea persoana facandu-ne rau singuri. Nu este gresit sa ramanem prieteni pe reteaua de socializare cu un fost partener insa daca folosim reteaua ca pe un instrument de informare in permanenta in legatura cu ceea ce se petrece in viata partenerului se transforma deja intr-o greseala. Nu uitati de faptul ca v-ati despartit pentru un motiv, nu ati fost niciodata proprietarul acelei persoane asa ca nu este cazul sa ii monitorizati fiecare miscare.

2. Ne cream o viata ideala

Un aspect pe care viata virtuala ni-l ofera iar cea reala nu, este acela ca in acest mediu ne putem contura un aspect fals. Putem selecta exact ce poze sa postam, ce cuvinte sa spunem si sa ne comportam asa cum nu o facem de cele mai multe ori. Rezultatul? O persoana falsa care in viata de zi cu zi are prea putine in comun cu acea persoana prezentata pe reteaua de socializare. In loc sa ne cream o imagine falsa, nu ar fii mai bine sa incepem sa ne traim viata asa cum ne-o dorim?

3. Reactii rautacioase

Facand parte dintr-o retea de socializare, observ zilnic sute de raspunsuri si de mesaje si indiferent cat de serioasa sau corecta ar fi postarea dumneavoastra, tot veti avea macar 1 sau 2 comentarii rautacioase care va scot din sarite, nimic de zis, nu trebuie sa fie toata lumea de acord cu postarile dumneavoastra insa la acest nivel deja nu se mai distinge diferenta intre criticile constructive si cele distructive.

4. Ne comparam cu altii

Avand in fata ochilor viata a atator oameni este usor sa ne surprindem in situatia in care ne comparam cu prietenii sau rudele printr-un simplu click de mouse. In loc sa facem acest lucru, mai bine am opta pentru a trai viata si nu a fi interesati sa impartasim mai repede ceea ce facem in loc sa ne bucuram de moment.

5. Transformam retelele in forma principala de socializare

Oricat de cool ar fi o retea de socializare, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam sa socializam si in viata de zi cu zi. In loc sa verificati noutatile online mai bine dati-va intalnire si comunicati direct cu prietenii.

6. Postam exclusivitati pentru a atrage atentia

Sa observam ca am primit likeuri, comentarii, distribuiri sau vizualizari este intotdeauna o bucurie, mai ales atunci cand apar la o postare de exceptie. Problema apare atunci cand incepem sa postam doar pentru a primi astfel de aprecieri. Nu incerc sa fac pe politistul insa, sunt de parere ca ar fi mai bine sa cautam in viata reala sa fim apreciati pentru ceea ce suntem si nu pentru ceea ce postam.

Cum putem folosi retelele de socializare

Poate ca vi se pare ciudat insa sunt metode sanatoase de utilizare a acestor retele de socializare:

  • Sa pastram legatura cu prietenii si familia
  • Sa discutam cu persoane intelepte din intreaga lume
  • Sa ii ajutam pe cei care au nevoie
  • Sa distribuim doar mesaje care ne inspira
  • Sa impartasim stiri de atentionare in cazul unor urgente
  • Sa fim mai uniti si sa ne inspiram unii pe altii

Spuneti-mi parerea dumneavoastra lasandu-mi un comentariu mai jos. Este ceva cu care nu sunteti de acord?

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog