-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Trebuie sa cititi asta inainte de a mai folosi turmericul!!!


Publicitate

Proprietatile medicinale ale turmericului se cunosc si se folosesc deja de ceva timp. Turmericul are proprietatile curcuminului, ingredientului sau activ, care ofera si culoarea galbena a condimentului. Conform unui studiu publicat in baza de date a Bibliotecii Nationale, intitulat MEDLINE, turmericul si ingredientul sau cheie, curcuminul, sunt extrem de recomandate ca supliment alimentar, avand peste 600 de potentiale beneficii pentru sanatate, exista totusi si cateva detalii legate de aceste condimente, pe care nimeni nu vi le spune.

Nutrientul cheie al turmericului nu este foarte usor de absorbit!

Chiar daca curcuminul are foarte multe beneficii, absorbtia sa in organism este una greoaie.

Asa cum s-a descoperit in mai multe studii si cercetari, concentratia de curcumin in plasma sanguina, urina si tesut periferic, are un nivel scazut, aproape nedetectabil. Aceasta rata scazuta de absorbtie reduce sansa organismului de a asimila proprietatile sanatoase ale turmericului.

Cum sa crestem biodisponibilitatea turmericului?

Biodisponibilitatea turmericului poate fi crescuta foarte usor daca folositi cateva solutii din bucatarie.

1. Amestecati-l cu piper negru

Pe langa faptul ca este un ingredient cu proprietati medicale puternice, piperul negru este si un adjuvant al turmericului.
Studiile au aratat faptul ca, chiar si atunci cand consumam mult turmeric, se observa doar o modificare usoara la nivelul plasmei, in decursul unei ore. Acest lucru este datorat faptului ca ficatul lucreaza din greu pentru a-l elimina. Insa, daca vom consuma ¼ lingurita de piper negreu, in acelasi timp, acest proces va fi suprimat iar nivelul de curcumin din organism va creste. Asta inseamna ca piperul negru accelereaza biodisponibilitatea curcuminului cu 2,000%. De fapt, chiar si cantitatile mici de piper, 1/20 dintr-o lingurita, pentru a fi mai exacti, va creste semnificativ nivelul de curcumin. De aceea piperul negru si turmericul se folosesc intotdeauna impreuna in pudra de curry.

Studiul a concluzionat faptul ca atunci cand piperina, ingredientul activ din piperul negru, este administrat impreuna cu curcuminul, biodisponibilitatea acestuia din urma creste cu 2,000%.

2. Adaugati grasime sanatoasa turmericului

Datorita faptului ca turmericul este solubil in grasimi, se recomanda amestecarea acestuia cu grasime pentru a obtine beneficiile sanatoase.

Curcuminul este absorbit direct in sange prin sistemul limfatic, ocolind ficatul, atunci cand este combinat cu grasimi sanatoase precum uleiul de cocos sau de masline. Daca nu este expus enzimelor metabolice, curcuminul ramane in forma initiala mult timp, in organism.

3. Caldura creste biodisponibilitatea turmericului

Conform domnului Dr. Sukumar, “Substanta activa din turmeric este curcuminul care, din pacate, nu poate fi absorbita prea usor de catre organism, fara un mic ajutor. Insa, tigaia pentru sauté si putina apa calda pot fi foarte folositoare.”

“Cea mai buna varianta de consum este aceea de a adauga turmeric in fiecare mancare pe care o gatiti. Daca aveti tigaie de sauté acasa, folositi-o pentru a gati in ea. Odata ce ati pus turmericul in ulei incins, devine biodisponibil complet pentru dumneavoastra.”

Concluzii

Daca doriti sa absorbiti toate proprietatile turmericului, este important sa luati in considerare urmatoarele 3 aspecte:
1. Pentru a activa turmericul trebuie doar sa il incalziti.
2. Amestecati turmericul cu piper negru proaspat macinat, pentru a creste absorbtia la 2,000%.

Conform Universitatii din Maryland, doza zilnica recomandata de turmeric este:

  • Radacina: 1.5-3 grame
  • Uscat sau pudra: 1-3 grame

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog