-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cele mai bune remedii care va ajuta sa va salvati mainile de artrita


Publicitate

Artrita mainilor este cel mai intalnit tip de artrita. Aceasta apare in urma distrugerii cartilajelor care sustin structura osoasa. Cum folosim, aproape in permanenta, mainile si degetele, artrita mainilor poate cauza un disconfort major.

Degetele umflate, articulatiile inflamate, rigiditate si durere- acestea sunt doar o parte din simptomele artritei. Progresele medicinale au dus la foarte multe metode prin care artrita poate fi tinuta sub control.

Impreuna cu remediile, puteti folosi si alte cateva metode simple si eficiente pentru imbunatatirea conditiei degetelor si mainilor.

Iata top 10 remedii pentru tratarea artritei mainilor.

1. Gheata


Tratamentele reci sunt foarte bune pentru aceia care sufera de artrita la nivelul mainilor. Puteti folosi pungi de gheata sau chiar pungi cu legume congelate.

Utilizarea obisnuita a pungilor de gheata, la nivelul zonelor afectate, ajuta la reducerea iritatiilor si durerilor. Insa, este foarte important de retinut faptul ca oamenii pot reactiona diferit la terapia rece.

Puneti gheata pe zona afectata timp de cateva minute dupa care repetati. Faceti asta timp de 20 de minute, de cateva ori pe zi. Puneti o compresa rece pe una sau mai multe articulatii in acelasi timp si nu uitati sa puneti un prosopel intre gheata si pielea dumneavoastra pentru a nu face degeraturi.

2. Otet de mere


Otetul de mere are proprietati alcaline si antiinflamatorii care ajuta la reducerea durerii si rigiditatii, in cazul artritei mainilor.

Beti zilnic un pahar de apa amestecat cu o lingura de otet de mere organic si putina miere.

In mod alternativ, puteti pune un sfert sau o jumatate de lingurita cu piper Cayenne intr-o ceasca cu otet de mere fierbinte. Puneti mana in amestec si lasati timp de 15 minute, repetati zilnic.

3. Ghimbir


Ghimbirul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii care ajuta la reducerea durerilor si inflamatiilor artritei. Puteti adauga aceasta planta in dieta zilnica si puteti incepe prin consumul unui ceai din ghimbir.

Cum sa preparati ceaiul din ghimbir:

Taiati o bucatica de ghimbir. Fierbeti intr-un ibric mic cu apa timp de 10 minute. Strecurati si beti de doua trei ori pe zi, pana cand scapati de dureri.

4. Miere si scortisoara


Combinatia de miere si scortisoara reprezinta o varianta buna pentru tratarea artritei. Ajuta la relaxarea muschilor rigizi, are proprietati antiseptice, antiinflamatorii si antioxidante.

Amestecati o lingurita de miere cu jumatate de lingurita de scortisoara.

Consumati acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cateva saptamani sau pana in momentul in care va simtiti mai bine.

5. Sarea Epsom


Sarea Epsom poate reduce semnificativ rigiditatea, inflamatia si durerea asociata artritei. Reprezinta o sursa bogata in magneziu, necesara mineralizarii oaselor. Majoritatea pacientilor care sufera de artrita, au oasele demineralizate. In plus, magneziul ajuta la reducerea durerilor pe nervi.

Dizolvati doua cesti de sare Epsom intr-un lighean cu apa calda. Scufundati mainile timp de 20-30 de minute.
Repetati de trei ori pe saptamana, timp de mai multe saptamani sau pana cand obtineti rezultatele scontate.

6. Uleiul de masline


Exista o legatura puternica intre uleiul de masline si inflamatiile provocate de artrita. Un compus specific, din uleiul de masline, numit oleocantal, ajuta la prevenirea formarii inflamatiilor enzimelor de tip COX-1 si COX-2.

Uleiul de masline poate fi folosit si ca ulei pentru masaj la nivelul mainilor si degetelor. Puneti cateva picaturi de levantica in uleiul de masline incalzit si masati la nivelul zonelor dureroase pentru a scapa de inflamatii si dureri.

Puteti folosi uleiul de masline la gatit pentru a va ajuta la reducerea riscului aparitiei artritei reumatoide.

7. Turmeric


Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, turmericul este un tratament popular pentru tratarea artritei de la nivelul mainilor. Turmericul are si proprietati antiseptice si antibacteriene.

Puneti o lingurita de turmeric si putina miere intr-un pahar cu lapte cald si consumati amestecul o data pe zi.

Incalziti putina apa, puneti o lingura de turmeric pudra si lasati la fiert timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca si consumati zilnic.

8. Usturoi


Usturoiul este un alt remediu eficient in cazul tratarii artritei. Are proprietati antiinflamatorii care ajuta la eliberarea durerilor provocate de artrita iar seleniul prezent in usturoi are efecte antireumatice.

Consumati usturoi sub orice forma. Puteti praji doi catei de usturoi in doua linguri de ulei de mustar. Lasati la racit si masati zonele dureroase. Repetati procedura de doua ori pe zi pana cand observati imbunatatiri.

9. Seminte de fenugrec


Studile au aratat faptul ca proprietatile antiinflamatorii si antioxidante ale fenugrecului, cunoscut si sub numele de methi, pot ajuta la tratarea inflamatiilor provocate de artrita. Puneti o lingurita de seminte de fenugrec in apa si lasati peste noapte.

In dimineata urmatoare, mancati semintele si aruncati apa.

Ar trebui sa repetati procedura timp de cateva luni.

10. Ricin


Ricinul are proprietati vindecatoare, analgezice si antiinflamatorii datorita acidului ririnoleic. Masati zonele afectate cu ulei de ricin. Repetati de doua ori pe zi pentru a scapa de dureri. Puteti de asemenea fierbe doua linguri cu ulei de ricin peste care sa adaugati o ceasca cu suc de portocale. Beti acest suc inainte de micul dejun si in cateva saptamani veti observa o imbunatatire semnificativa.

Nota: uleiul de ricin functioneaza si ca laxativ asa ca nu beti prea mult sau prea mult timp.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog