-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Consumati asta la micul dejun si veti observa cum grasimea se topeste pur si simplu din organism!


Publicitate

Cu totii stim faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, cu atat mai mult cu cat ne dorim sa avem o talie cat mai supla. Asa ca, este bine sa luam anumite optiuni in calcul pentru cea mai importanta masa din zi. Un studiu recent demonstreaza ca cea mai buna optiune pentru micul dejun sunt fulgii de ovaz.

Pe durata studiului, 36 de barbati si femei au consumat 350 de calorii, impartite in 3 categorii diferite. Prima categorie a consumat fulgi de ovaz la micul dejun, cea de-a doua fulgi de porumb si cea de-a treia nu a luat micul dejun, ci a baut doar apa. In urmatoarele 3 ore, toti participantii la studiu au trebuit sa isi evalueze satietatea si sa li se faca analize de sange pentru a verifica nivelul de sahar si insulina. La pranz au consumat cu totii aceeasi mancare.

Expertii au demonstrat faptul ca subiectii care au consumat fulgi de ovaz si-au pastrat un nivel constant de satietate in intervalul diminetii si dupa-amiezii, consumand cu 31% mai putine calorii la masa de pranz. In plus, fulgii de ovaz a avut efecte benefice in randul persoanelor cu probleme de greutate deoarece au mancat cu 50% mai putine calorii la masa de pranz. Subiectii care au mancat fulgi de porumb au resimtit foamea la 3 ore dupa micul dejun. Categoria care a consumat doar apa a avut aceeasi experienta ca si categoria a doua. Aceste aspecte sunt posibile deoarece fulgii de ovaz raman mai mult timp in stomac.
Acesta este doar unul din multele studii cu privire la fulgii de ovaz. Este un aliment foarte folositor daca doriti sa pierdeti in greutate deoarece acele 31-50 de procente se vor vedea cu timpul.

De ce ovaz?

Ovazul si derivatii sai, sunt foarte eficienti si gustosi insa, cu siguranta nu puteti manca doar ovaz la micul dejun. Poate fi combinat cu aproape orice alt aliment. Puteti prepara chiar si deserturi delicioase cu ajutorul ovazului.

Veti simti satietatea pentru mai mult timp

Ovazul contine fibre care cresc volumul cantitatii de mancare ingerata. In plus, fibrele stimuleaza digestia si de aceea ovazul este un aliment minunat in cazul in care doriti sa pierdeti in greutate.

Reduce colesterolul

Fiind bogat in fibre, acest aliment este capabil sa arda singur grasimile, reducand astfel colesterolul din sange. Astfel, ovazul mentine sanatatea vaselor de sange si reduce sansele de atac de cord sau infarct.

Reduce presiunea sanguina

Ovazul este alimentul care poate normaliza presiunea arteriala. Ovazul contine fibre vegetale numite lignan iar studiile au aratat ca un consum regulat de lignan reduce presiunea arteriala cu 30%.

Reduce riscul de aparitie a cancerului

Un studiu publicat in Jurnalul Medical Britanic arata ca ovazul reduce riscul aparitiei cancerului de colon, de san si ovarian.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog