-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

7 motive pentru care untul este sanatos


Publicitate

Untul este acel aliment care poate transforma o masa fara gust intr-un festin.

Insa, in ultimele decenii, untul a fost numit principalul factor al aparitiei obezitatii si problemelor cardiace.

De curand, untul a fost din nou recunoscut ca fiind un „aliment sanatos”.



Iata 7 motive pentru care untul trebuie sa fie considerat sanatos.


1. Untul este bogat in vitamine grase solubile

Exista foarte multe vitamine grase solubile in unt si aici putem include vitamina A, E si K2.

Nu o sa pun accentul pe vitaminele A si E. Daca si dumneavoastra consumati mancare sanatoasa care include atat hrana vegetala cat si animala, atunci obtineti suficiente vitamine de acest gen.

Despre ceea ce vreau sa vorbesc este vitamina K2, destul de rara in dieta moderna iar multi oameni nu o cunosc foarte bine.
Vitamina K2 poate avea efecte miraculoase asupra sanatatii. Este imediat absorbita si a fost asociata cu tratarea anumitor boli grave precum cele cardiovasculare, cancerul si osteoporoza.

Lactatele care provin de la vacile hranite cu iarba, sunt bogate in in Vitamina K2.

Rezumat: Untul contine multe vitamine grase solubile. Untul care provine de la animalele hranite cu iarba este bogat in vitamina K2, direct raspunzatoare pentru beneficiile aduse sanatatii.

2. Untul contine multe grasimi saturate sanatoase

La baza stiintei incerte sta „razboiul” impotriva grasimilor saturate.

Nu s-a putut demonstra niciodata ca aceste grasimi fac rau organismului.

De fapt, studiile recente au aratat ca nu exista nicio asociere intre grasimile saturate si bolile cardiovasculare.
Grasimile saturate cresc nivelul de HDL (colesterolul benefic organismului) si schimba LDL de la un nivel mic, dens (daunator organismului) la un nivel LDL mare.... ceea ce este benefic organismului.

In plus, untul contine o cantitate decenta in lantul grasimilor, fiind metabolizate diferit fata de alte grasimi. Acestea conduc la senzatia de satietate si cresc arderile.

Rezumat: Noile studii au aratat ca nu exista nicio asociere intre grasimile saturate si bolile cardiovasculare. Untul contine grasimi de categorie mica si medie.

3. Untul, in comparatie cu margarina, reduce riscul aparitiei atacului de cord.

Ghidurile nutritionale au tendinta de a inlocui alimentele sanatoase cu alimente care au efecte negative asupra organismului.
Un prim exemplu este recomandarea de a inlocui untul cu margarina... un aspect pe care autoritatile ni-l tot reamintesc de foarte mult timp.

Ei bine, asta inseamna sa inlocuim untul, un aliment sanatos, cu ceva care contine grasimi procesate...toxice si cauzatoare de multe boli grave.

In cercetarea Framingham s-au observat efectele untului si margarinei asupra bolilor cardiovasculare.

Margarina a crescut intr-un mod semnificativ riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, in timp ce untul nu a avut niciun efect.
Un alt studiu a scos la iveala faptul ca un consum crescut de grasimi care provin din lactate, poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare cu un procent de 69%, datorita absorbtiei de vitamina K.

Rezumat: Margarina creste riscul aparitiei atacului de cord in timp ce untul natural nu are niciun efect. Untul provenit de la animalele hranite cu iarba, poate chiar sa reduca riscul aparitiei atacurilor de cord datorita continutului ridicat de vitamina K2.

4. Untul este o sursa importanta de acizi grasi butirati

Acidul gras butirat 4-carbon este creat de bacteriile din colon in prezenta fibrelor din lactate. Acesta poate fi principalul motiv pentru care fibrele au un efect benefic asupra organismului. Exista insa si o alta sursa dietetica de butirat...untul. Acesta are un procent de 3-4% de butirat.

In randul sobolanilor, suplimentele pe baza de butirat previn cresterea in greutate, ajuta in cazul consumului energetic diferentiat si reduc pofta de mancare. Imbunatateste de asemenea functia mitocondriala si reduce insulina.

In cazul organismului uman, butiratii sunt antiinflamatori, avand efecte protectoare ale sistemului digestiv.

Rezumat: Untul este o sursa excelenta de acizi grasi butirati 4-carbon, cu efecte benefice multiple in cazul sanatatii.

5. Untul este bogat in Acid Linoleic Conjugat

Untul este o sursa bogata in acizi grasi numiti acizi linoleici conjugati.

Acesti acizi grasi au efecte puternice asupra metabolismului, fiind vanduti chiar ca suplimente pentru pierderea in greutate. S-a demonstrat faptul ca ALC are proprietati anticancerigene ajutand si la reducerea stratului adipos.

Pana acum nu s-a gasit niciun efect daunator al ALC asupra organismului.

Rezumat: Untul contine Acid Linoleic Conjucat (ALC) care s-a demonstrat ca este adjuvant in imbunatatirea functionarii organismului.

6. Untul este asociat cu scaderea riscului de aparitie a obezitatii

Autoritatile raspunzatoare cu nutritia ne recomanda adesea sa consumam produse lactate cu un nivel de grasime scazut.
Astfel, putem sa ne bucuram de un aport de calciu fara efectele neplacute ale caloriilor si grasimilor daunatoare.
Insa, in ciuda incarcaturii calorice, consumul de alimente bogate in grasimi nu este asociat cu obezitatea.
De fapt, un nou studiu a aparut pe piata in anul 2015, examinand efectele consumului de alimente bogate in grasimi asupra bolilor cardiovasculare, obezitatii si altor disfunctii metabolice.

Acest studiu a aratat faptul ca lactatele cu un nivel crescut de grasimi nu implica riscul aparitiei bolilor metabolice, fiind din contra asociat cu reducerea riscului dezvoltarii obezitatii.

7. Untul este delicios

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog