-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Beti ceai din turmeric pentru a va ajuta ficatul sa elimine toxinele si sa formeze celule noi.


Publicitate

Ficatul este unul din cele mai mari (si vitale) organe ale organismului. Are sute de functii precum procesarea nutrientilor alimentari, eliminarea toxinelor din organism si sintetizarea proteinelor din organism- asa ca, este important sa il mentinem sanatos.

Din pacate, datorita chimicalelor si pesticidelor din alimentele pe care le consumam, ficatul poate fi de multe ori suprasolicitat, putand duce la disfunctii digestive, dureri de cap, balonari, indigestii, cresteri in greutate, etc.


Ceaiul de turmeric si detoxifierea ficatului

Primul mod prin care ne putem mentine ficatul sanatos este sa ne detoxifiem organismul. Ceaiul de turmeric este foarte bine cunoscut printre detoxificatorii ficatului- stimuland vezica biliara sa produca bila, cu ajutorul careia ficatul elimina toxinele.

Turmericul este o planta din familia ghimbirului si este des folosita in India, pentru proprietatile sale medicale. Are o culoare galbuie; agentul care ii da aceasta culoare se numeste curcumin. Curcuminul stimuleaza productia bilei. Ficatul va folosi bila pentru a elimina toxinele.

Atunci cand ficatul elimina anumite toxine, celulele sunt innoite de bila. Din acest motiv, turmericul este folosit pentru problemele digestive si cele ale ficatului.

Ingrediente pentru ceaiul de turmeric

1. Turmeric proaspat: Turmericul are proprietati antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea problemelor digestive si pot indeparta greata sau gazele.

2. Ghimbir proaspat: Ghimbirul si turmericul sunt cele mai bune plante in tratarea durerilor articulare si problemelor gastrointestinale.

3. Piperul negru: Piperul negru sporeste biodisponibilitatea curcuminului.

4. Scortisoara: Scortisoara are efecte antioxidante puternice si poate reduce inflamatiile. Functioneaza asemeni antiinflamatoarelor, mai ales in combinatie cu turmericul si ghimbirul.

5. Laptele de cocos : grasimile sanatoase din laptele de cocos ajuta la absorbtia turmericului.

6. Mierea: mierea este bogata in enzime, vitamine si minerale, fiind un indulcitor natural pentru ceaiul dumneavoastra.

Instructiuni: ceai de turmeric pentru o singura persoana
  • Umpleti cana pe jumatate cu apa fiarta.
  • Adaugati 2 lingurite de turmeric si 1 lingurita de ghimbir.
  • Acoperiti si asteptati 15 minute.
  • Adaugati 1/2 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita de piper negru si 1 lingura de miere.(trebuie sa va asigurati ca apa s-a racit)
  • Umpleti cealalalta jumatate de cana cu lapte de cocos dupa care amestecati.

Beneficiile ceaiului de turmeric

Iata cateva din cele mai cunoscute beneficii ale acestui ceai:

  • Detoxifica organismul si ficatul
  • Intareste sistemul imunitar imbunatatind functionarea ficatului
  • Purifica sangele
  • Imbunatateste circulatia sangelui
  • Imbunatateste aspectul pielii
  • Previne aparitia cheagurilor de sange
  • Reduce colesterolul

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog