-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remedii Facute In Casa Pentru Picioarele Reci


Publicitate

Persoanele care au probleme cu circulatia, au de cele mai multe ori picioarele reci. Din punct de vedere fiziologic, picioarele dumneavoastra se racesc atunci cand oxigenul si sangele nu ajung in partea periferica a corpului. Atunci cand circulatia se imbunatateste, problema dispare.

Insa, extremitetile reci intr-un mod persistent pot arata si alte probleme ale organismului precum: anemia, oboseala cronica, neuropatia periferica, boli vasculare, diabet, hipotiroidie sau hipotermie.

Deficientele nutritionale, alcoolul si fumatul excesiv, contribuie, de asemenea la aparitia picioarelor reci.



Daca mai este insotit si de alte simptome precum schimbarea culorii pielii, amorteala sau furnicaturi, cereti de urgenta parerea unui medic.

Cum motivul picioarelor reci difera de la o persoana la alta, cereti parerea unui medic pentru un diagnostic corespunzator. Insa pana atunci, va puteti folosi de mici remedii facute in casa.

Iata topul a 10 cele mai bune remedii facute in casa.

1. Masaj Cu Ulei Caldut

Masajul picioarelor este o metoda terapeutica simpla. Stimuleaza circulatia sangelui catre extremitati. In plus, masajul practicat intr-un mod regulat va va tine picioarele sanatoase, eliberandu-va de multe alte probleme.

1. Incalziti cateva secunde uleiul de masline sau cocos in cuptorul cu microunde.
2. Aplicati acest ulei pe unul dintre picioare.
3. Folositi miscari de presare usoara incepand de la degete catre glezne timp de 10 minute.
4. Repetati miscarea si la celalalt picior.
5. Dupa masaj, puneti-va sosete de bumbac.
6. Repetati zilnic, inainte de a merge in pat si, daca este necesar, in timpul zilei.

2. Hidroterapia

Hidroterapia este una din cele mai simple optiuni pe care o puteti incerca acasa pentru a va incalzi picioarele. Hidroterapia se foloseste atat cu apa rece cat si calda. Sosetele cu apa calda ajuta la imbunatatirea circulatiei iar cele cu apa rece reduc simptomele.

1. Umpleti doua ligheane- unul cu apa rece iar celalalt cu apa calda.
2. Asezati-va intr-o pozitie comoda, introduceti-va picioarele in apa rece pentru 2 minute.
3. Apoi, introduceti-le in apa calda timp de 1 minut.
4. Continuati alternarea timp de 15-20 de minute.
5. Uscati-va repede si introduceti picioarele in sosete calduroase.
6. Repetati de cateva ori zilnic, pana cand scapati de aceasta problema.

Nota: Puteti amesteca cateva picaturi de ulei de rozmarin, menta sau ghimbir in apa.

3. Exercitii ale Picioarelor

Exercitiile sunt excelente pentru a mentine circulatia sanguina in forma. Exercitiile pentru picioare sunt esentiale pentru a mentine un ritm continuu al circulatiei sanguine. De asemenea, aceste exercitii intaresc si vasele de sange.

1. Stati pe varfurile degetelor timp de 1 minut apoi, incet, reveniti pe calcaie. Repetati timp de 10 minute.
2. Din sezut, rotati fiecare picior in sensul acelor de ceasornic. Faceti asta de 10 sau 20 de ori.
3. Mergeti alternand degetele si calcaiele timp de 10-15 minute.
4. Folositi degetele de la picioare pentru a ridica obiecte de pe podea.

Folositi oricare din aceste exercitii pentru a va reincalzi picioarele atunci cand simtiti ca incep sa se raceasca.

4. Sarea Epsom

O alta metoda de a va incalzi picioarele este sarea Epsom. Caldura apei fierbinti va avea un efect de incalzire, in timp ce magneziul prezent in sarea Epsom va hrani corpul. Deficienta de magneziu reprezinta una din cauzele picioarelor si mainilor reci.

1. Amestecati ½ ceasca de sare Epsom intr-un recipient mic, plin cu apa calda.
2. Amestecati pana cand sarea se dizolva.
3. Imbibati-va picioarele (cu sosete) timp de 15-20 de minute.
4. Repetati de doua ori pe saptamana.

5. Ghimbirul

Ghimbirul ajuta la circulatia sanguina si combate extremitatile reci. Contine compusi precum ghimbirol sau zingerol, avand un efect de incalzire al corpului. De asemenea reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange.

1. Fierbeti 1 lingura de ghimbir tocat si 2 cesti de apa timp de 10 minute. Dupa aceea adaugati putina miere si consumati de 2-3 ori pe zi.
2. Fierbeti o oala cu apa cu o mana de ghimbir. Lasati-o la racit apoi introduceti picioarele in solutie pentru 15 minute, de doua ori pe zi.
3. O alta varianta o reprezinta suplimentul de ghimbir, dupa ce ati mers in prealabil la medic.

6. Ceaiul Verde

Ceaiul verde reprezinta o cura de mare folos in tratarea picioarelor reci. Consumul de ceai verde ajuta la buna functionare a vaselor de sange.

1. Beti 2 sau 3 cesti de ceai zilnic. Pentru prepararea ceaiului verde, adaugati 1 lingurita de frunze din ceai verde intr-o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti si lasati sa se aseze timp de 5 minute. Strecurati, indulciti cu miere si consumati.
2. Puteti de asemenea sa puneti 3 sau 4 pliculete de ceai verde intr-un recipient in care s-a fiert in prealabil apa timp de 10 minute. Consumati de 2 ori pe zi.

7. Ardeiul Rosu Iute

Ardeiul rosu iute are un compus numit capsaicin, adjuvant al circulatiei sangelui in organism, chiar si spre picioare. Acesta va ajuta la incalzirea picioarelor si la eliberarea simptomelor precum inflamatiile.

1. Puneti o lingurita de ardei rosu iute intr-o pereche de sosete. Incaltati-va si luati peste alte sosete calduroase.
2. Va puteti de asemenea masa picioarele cu o crema pe baza de ardei iute.
3. O alta optiune este consumul de suplimente dupa consultul unui medic.

8. Mersul prin Iarba

Mersul descult prin iarba dimineata este cea mai buna metoda de a activa circulatia sanguina in picioare. Acest exercitiu simplu este foarte bun in tratarea picioarelor reci. Mersul ajuta de asemenea la intarirea muschilor, tendoanelor si ligamentelor.
In plus, atunci cand mergeti descult prin iarba dimineata, organismul dumneavoastra produce vitamina D. Un nivel redus de vitamina D, creste sansele dobandirii anemiei.

Incepeti-va ziua mergand descult prin iarba timp de 30 de minute pentru a va bucura de o buna circulatie si o stare generala de bine.

9. Cresterea Nivelului de Fier

Cei care au lipsa de fier, au adesea mainile si picioarele reci. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca sangele are un nivel scazut de hemoglobina neputand transporta suficient oxigen in tesut.

Femeile cu varsta cuprinsa intre 19-50 de ani, au nevoie de 18 mg de fier zilnic, in timp ce barbati cu varsta cuprinsa in acelasi interval, au nevoie de 8 mg zilnic.

• Pentru a lupta impotriva deficientei de fier, consumati alimente bogate in fier, mere, carne rosie, spanac, tofu, alune, masline,cereale.
• Puteti opta si pentru suplimente bogate in fier dupa ce medicul va recomanda doza necesara. Dozele crescute de fier pot afecta organismul.

10. Consumati Alimente Bogate In Magneziu

Magneziul este un alt nutrient necesar unei bune circulatii si absorbtiei de vitamina D. Fara suficient magneziu, aveti mai multe sanse sa suferiti de maini si picioare reci.

Organismul nu poate depozita magneziu pentru prea mult timp, asa ca este necesar sa includeti alimente bogate in magneziu, in alimentatia dvs.

Femeile au nevoie de peste 300 mg de magneziu zilnic iar barbati de 400mg.

• O sursa bogata in magneziu o reprezinta spanacul, boabele de mustar, brocoli, avocado, castravetele, mazarea, cartosii copti, semintele de dovleac si alunele.
• Puteti opta si pentru consumul de suplimente insa doar in cazul consultului medical.

Sfaturi Aditionale

• In timp ce stati pe un scaun tineti talpile lipite de podea sau de un scaunel.
• Incercati miscari de aerobic precum alergatul si ciclismul, pentru a preveni picioarele reci.
• Pe perioada lunilor de iarna, purtati sosete calduroase pentru a va pastra picioarele calde.
• Daca fumati, renuntati imediat.
• Consumati alimente bogate in Omega-3 . precum somonul, semintele de dovleac, alunele, etc.
• Terapiile alternative precum yoga si acupunctura sunt de asemenea folositoare.
• Pastrati-va sub control nivelul colesterolului, tensiunii arteriale si glucozei. Keep your cholesterol, blood pressure and blood sugar levels under control.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog