-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 Semne Ca Este Dragoste Nu Doar Atractie


Publicitate

Atunci cand ies cu un baiat, sunt miliarde de lucruri care imi trec prin minte. In functie de cat sunt de interesata pot varia de la „ Cum sa arat ca o doamna in timp ce mananc aceste aripioare?” pana la „ In seara asta este finala Burlacitei, oare pe cine va alege?”. In cel de-al doilea exemplu, cu siguranta imi pavam drumul spre iesire inca de la inceputul serii. In primul exemplu, exista sanse sa imi pese ce crede partenerul despre mine si sa incerc sa ii creez o buna impresie. Atunci cand plac un baiat, el o stie. Semnele sunt evidente: rad la glumele sale, ii ating in joaca mana si imi activez farmecele pentru a incheia afacerea.


Insa asta inseamna ca imi doresc o relatie cu el? Nu neaparat.

Exista si reversul medaliei. Poate fi dificil si pentru mine sa imi dau seama care sunt intentiile reale ale partenerului. Ma vede oare ca pe o potenta partenera sau cauta doar distractie?

Pentru a indeparta aceste incertitudini legate de dragoste si doar atractie, am facut cateva cercetari si am aflat ca stiinta nu ne da prea multe detalii legate de diferenta dintre aceste doua aspecte. Iata cinci semne care va pot spune ce vrea cu adevarat partenerul:

1. Va priveste insistent.

Conform ultimelor studii ale Universitatii din Chicago, miscarea oculara poate scoate la iveala daca o persoana simte iubirea reala sau doar atractie sexuala. In acest studiu, participantii au fost rugati sa se concentreze la fizionomia unui strain pentru a testa modelul vizual si pentru a analiza diferenta dintre dragoste si atractie. Interesant a fost faptul ca cercetatorii au observat ca aceia care vedeau persoana ca pe un partener potential romantic, isi focalizau atentia asupra fetei, in timp ce aceia care simteau doar atractia, se focusau asupra corpului. Acest principiu a fost valabil atat pentru femei cat si pentru barbati.

Deci, daca va priveste direct in ochi, puteti visa la nunta si la numele viitorilor copii. Daca se uita in orice alta parte, mai bine renuntati.

2. Arata afectiune chiar si atunci cand nu conduce spre sex.

Daca persoana cu care va intalniti va atinge adesea fara sa o faca din punct de vedere sexual este foarte probabil ca acea persoana sa fie indragostita. Atunci cand sunteti cu adevarat indragostit de o persoana, contactul sexual nu este singurul mod de a va apropia. Impartasiti o conexiune care depaseste limitele atractiei si puteti experimenta o intimitate emotionala prin simpla imbratisare sau strangere de mana. „ Atingerea iubirii este centrata mai degraba pe o conexiune sanatoasa si pe nevoia de exprimare a afectiunii reale”, spune terapeutul Mila Mapp. „ Poate fi exprimata in intimitate sau public, sub o forma gentila, apropiata si calda. Atingerea dragostei respecta limitele si creeaza un nivel de confort si placere pentru ambii parteneri.”

3. Vrea sa va prezinte familiei si prietenilor.

Atunci cand ajungeti sa cunoasteti oamenii care conteaza cel mai mult in viata partenerului, este o mare realizare pe lista iubirii. Este un semn ca sunteti o persoana importanta in viata acestuia si nu o simpla escapada.

“Nu asteptati sa va invite sa-i cunoasteti parintii. Luati taurul de coarne si actionati dumneavoastra!” sfatuieste Larry Wilson, cercetator si director general la oppositesconnect.com. Sugestia lui? Invitati-l la o petrecere de familie pentru a nu fi in centrul atentiei. „ Astfel, dupa ce prezentarile au fost facute, Mama si Tata o sa fie ocupati cu musafirii iar dumneavoastra nu veti mai fi in centrul atentiei. Apoi, dupa ce voi patru aveti o intalnire mai intima, va exista deja o familiaritate si toata lumea va fi mai relaxata.”

4. Vorbeste despre viitor si sunteti inclus/inclusa.

Face planuri pentru luna viitoare sau anul viitor iar dumneavoastra sunteti inclus/a? Daca observati ca „eu” este inlocuit cu „noi”, atunci puteti crede ca are planuri sa ramana in peisaj.

“Partnerii care sunt legati unul de celalalt se simt confortabil sa viseze la viitor- weekendul viitor, vacante, ani”, spune Terri Orbuch, expert in relatii si autorul publicatiei Reintalnind Iubirea: 6 pasi catre o relatie noua si fericita. „ Aceste planuri de viitor nu garanteaza ca se vor realiza in urmatorii cinci sau zece ani insa lipsa lor nu este un semn bun.”

5. Exista discutii profunde.

Va pune intrebari legate de dumneavoastra sau de viata dumneavoastra? Arata ca este interesat de ceea ce va pasa? Atunci cand cineva va place nu se satura niciodata si isi doreste mereu sa afle mai mult. Pe de alta parte, cel care este interesat doar de partea fizica, nu isi va investi timpul sau energia in aceste detalii.

“Conversatiile dintr-o relatie presarata cu dragoste sunt mai ample, emanand un sens profund al curiozitatii si implicarii,” a mentionat Mapp. “ Partenerii vor sa stie mai multe unul despre celalalt- familia, copilaria, cariera, sperante, vise si filozofii personale”. Relatiile ce se bazeaza doar pe sex, se concentreaza asupra flirtului si al cererii sexuale.

Asa cum nuvelistul romancier Danielle Steel spunea, “Atractia este temporara, romantismul poate fi placut insa dragostea le intrece pe toate. Deoarece fara dragoste, atractia si romantismul nu au o viata prea lunga.” Poate ca la inceputul unei relatii este mai dificil sa va dati seama daca sunteti interesati de ceva pe termen lung sau doar de o aventura. Din propria mea experienta pot spune ca daca este atent la detalii inseamna ca este ceva real- sa-si aminteasca gustarea mea preferata sau care este punctul meu sensibil. Alteori modul in care ma priveste imi demonstreaza ca nu este vorba numai de atractie.

Credeti ca aceste semne pot spune daca este dragoste sau doar atractie? Aveti propria maniera de a spune daca este dragoste sau doar atractie? Mentionati-ne asta in comentariile de mai jos!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog