-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Lista Celor 18 Cuvintele Care Au Un Inteles Puternic ( Folositi-le! )


Publicitate

Atunci cand eram copii obisnuiam sa folosim expresia „ Betele si pietrele ma pot rani insa cuvintele nu o vor face niciodata.” Desigur, nu ne-a luat mult sa realizam faptul ca aceste cuvinte cantaresc mai mult decat ne dam seama. Cuvintele ne influenteaza gandirea, sentimentele, actiunile si deciziile. Chiar si cuvintelele pot insemna mult!

Ganditi-va putin la acest aspect!

Fie ca va doriti sa prindeti jobul mult visat, sa va imbunatatiti relatiile cu prietenii, sa va salvati casnicia sau sa va pastrati angajatii, cuvintele pe care le folositi pot face diferenta.

Simplele cuvinte, pe care le utilizam in mod constant, au puterea de a vindeca sau rani.

Lista de mai jos include 18 exemple de cuvinte care au un efect pozitiv. 


1. Multumesc

Pentru ca fiecare dintre noi doreste sa se simta apreciat, cuvintele de multumire fac inima sa cante. Multumesc, te apreciez, ma bucur pentru tine- aceste cuvinte reprezinta hrana pentru suflet.

2. Te iert

Cu totii o dam in bara. Fara sa ne dam seama, putem rani prietenii, copiii, colegii. Sa ne cerem iertare reprezinta vindecarea sufletului si indepartarea senzatiei de vinovatie.

3. Te iubesc

Cu siguranta cea mai importanta constatare, nimic nu se compara cu „Te iubesc!” aceste cuvinte simbolizeaza cel mai curat si natural sentiment uman: iubirea. Singurul lucru care depaseste acest cuvant il reprezinta demonstrarea prin actiuni.

4. M-am inselat

Doar cateva cuvinte au puterea de a aprinde flacara iertarii precum altruismul, curajul si acceptarea faptei gresite. Atunci cand suntem raniti, stim ca nu se poate schimba trecutul insa, constientizarea durerii provocate poate modifica viitorul.

5. Esti frumos/frumoasa

Atunci cand ne simtim urati pe dinauntru sau pe dinafara, poate reprezenta totul sa auzim de la cineva ca inca ne considera frumosi.

6. Totul va fi bine

Atunci cand ne facem griji, cand suntem raniti sau ne este teama, aceste cuvinte ne ajuta sa ne linistim sufletul. Daca ati plans vreodata pe umarul unui prieten, intelegeti cat conteaza ca cineva sa va spuna ca totul va fi bine.

7. Inteleg

Sta in firea noastra sa interactionam cu cei din jurul notru, asa ca nimic nu este mai frustrant decat sa fim intelesi gresit. In momentul in care ne simtim singuri, intelesi gresit sau izolati, un prieten ingaduitor este tot ce ne trebuie. Nu avem neaparata nevoie de aprobarea celo din jur insa de cineva care sa ne spuna „ Inteleg!”

8. Esti in siguranta

Atunci cand ne simtim vulnerabili si tematori, aceste cuvinte au puterea de a reimprospata sentimentul de securitate din interiorul nostru. Teama poate imbolnavi sufletul insa cuvintele ce au ca sinonim siguranta pot reprezenta antidotul.

9. Te admir

Sa avem pe cineva care ne stimeaza, ne apreciaza sau aspira sa ne urmeze pasii, ne poate motiva peste puterea intelegerii. Cuvintele de admiratie sunt puternice, intrucat detin un sens necesar propriei rememorari al faptului ca avem un impact pozitiv asupra celorlaltor persoane.

10. Te sustin

Atunci cand trebuie sa luam o decizie grea, care poate sau nu sa fie cea justa, conteaza foarte mult sa stim ca cineva este langa noi indiferent de consecinte. Cuvinte precum „ O sa fiu acolo” si „Te sustin” ne ajuta sa mergem mai departe cu mai putina teama.

11. Poti s-o faci

Atunci cand suntetm pe punctul de a renunta sau avem sentimente de indoiala in ceea ce ne priveste, cuvintele de incurajare fac diferenta. Nu se compara nimic cu sentimentul de a sti ca cineva are incredere in noi si ne reimprospateaza increderea in sine.

12. Tu esti alesul/aleasa

Aceste cuvinte spun Te aleg, tu esti acea persoana pentru mine, tu esti special/speciala. Nu multe lucruri se pot compara cu sentimentul ca suntem exceptia de la regula pentru cineva.

13. Totul depinde de tine

In marea majoritate a timpului, lumea nu se invarte in jurul nostru dar si cand o face, nu este prea usor de uitat. In momente exceptionale precum aniversari, absolviri si nunti suntem incarcati cu sentimentul ca aceea este ziua noastra speciala. Este minunat sa nu avem prieteni egoisti, care sa ne permita sa ne bucuram intru totul de acel eveniment.

14. Sunt aici pentru tine

Daca ati avut vreodata nevoie de un umar pe care sa plangeti, inseamna ca stiti importanta acestor cuvinte. Ele ne amintesc faptul ca nu suntem singuri, ca cineva este acolo sa ne ajute sa depasim durerea, pierderea si chinul. Chiar si aceia care par sa aiba totul sub control, au nevoie de un umar pe care sa planga.

15. Bine lucrat

Bine lucrat! Felicitari! Chiar daca vrem sau nu sa recunoastem, multi dintre noi se bucura la auzul acestor cuvinte. Cuvintele de apreciere si recunoastere ne ajuta sa evoluam spre mai bine, sa muncim mai mult si sa ne simtim mandri de noi.

16. Imi lipsesti

Nu putem intotdeauna sa fim prezenti in vietile celor pe care ii iubim insa, inseamna foarte mult sa stim ca ne este simtita lipsa atunci cand nu suntem prezenti. Aceasta este o forma de a spune imi place compania ta si abea astept sa fim din nou impreuna.

17. Contezi

Cu totii vrem sa stim ca suntem importanti in viata cuiva. Sa auzim ca suntem apreciati de catre o alta persoana, mai ales atunci cand ne simtim nefolositori, este un sentiment de neinlocuit.

18. Imi pare rau

Atunci cand ne doare sufletul, regretele sincere sunt calea spre iertare si vindecare. Imi pare rau, te rog sa ma ierti, imi cer scuze- aceste cuvinte transmit recunoasterea suferintei provocate si dorinta de a indeparta durerea.

Sper ca v-ati bucurat de aceste cuvintele cu inteles imens. In decursul zilei, luati in calcul comunicarea inteleapta si rostirea acelor cuvinte pe care vi le-ati dori sa va fie adresate. Si amintiti-va intotdeauna- oamenii nu o sa stie niciodata ce simtiti daca nu le spuneti!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog