-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum Sa Combinati Semintele si Alunele Pentru A Va Bucura De Efectele Lor Curative (Si pentru A Spori Continutul Nutritiv)


Publicitate

Alunele si semintele contin un aport ridicat de minerale, vitamine si grasimi sanatoase. Pot fi utilizate pentru a da textura salatei sau le puteti consuma ca si gustare.

Pe cat sunt de sanatoase, alunele si semintele contin un nivel ridicat de inhibitori de enzime care impiedica organismul sa asimileze nutrientii mancarii. Pentru a solutiona aceasta mica problema trebuie sa imbibati semintele si alunele astfel incat sa le imbunatatiti valoarea nutritiva. 


#1 – Alunele si Semintele Contin Inhibitori de Enzime

Inhibitorii de Enzime sunt molecule care impiedica enzimele sa functioneze intr-o forma corecta. Inhibitorii de enzime, ce se gasesc in majoritatea alunelor si semintelor, se pot lega de alti nutrienti, limitand aportul de nutrienti pentru organism. Acest lucru poate duce la un deficit nutritional si chiar la probleme digestive.

De cele mai multe ori, organismului dumneavoastra ii este dificil sa absoarba si sa digere continutul de nutrienti din alune si seminte.

#2 – Un Nivel Mai Ridicat De Acid Fitic

Unul dintre inhibitoii alunelor si al semintelor, acidul fitic, se regaseste in majoritatea plantelor, pentru a le proteja pe parcursul cresterii insa alunele, semintele, cerealele si legumele contin cel mai ridicat nivel de acid fitic. Acest inhibitor poate avea un impact major asupra intregii dumneavoastra sanatati daca il consumati in cantitati ridicate.

O dieta bazata pe un consum sporit de cereale si alune poate duce la o digestie ineficienta si la o blocare a metabolismului, facand dificila pierderea in greutate sau mentinerea in forma.

#3 – Imbibarea Alunelor Si A Semintelor Creste Valoarea Nutritiva

Imbiband alunele si semintele, le puteti creste valoarea nutritiva. Corpul dumneavoastra va putea sa absoarba mai multi nutrienti si mai multe proteine. Va puteti realiza propria solutie minerala prin imbibarea alunelor si a semintelor, ajutandu-va sa scadeti acidul fitic. Limitarea acidului fitic din alune si seminte le va face mai sanatoase si mai usor de digerat.

Cum Sa Inmuiati Alunele Si Semintele

Asa cum am mentionat, va puteti prepara propria solutie minerala. Tot ceea ce va trebuie este apa calduta si sare. Apa calduta va ajuta la neutralizarea inhibitorilor, scotand la suprafata nutrientii.

Luati doua cesti de alune si seminte proaspete. Inmuiati doar un fel alimentar o data. Adaugati 3 sau 4 cesti de apa calduta intr-un bol. Adaugati o lingura de sare si asteptati pana se dizolva. Puneti alunele sau semintele in bol asigurandu-va ca sunt toate in interiorul apei.

Lasati alimentele la inmuiat timp de 7 ore. Dupa 7 ore, scoateti alimentele intr-o strecuratoare si asezati-le pe o foaie de copt. Puneti-le la copt, la o temperatura de 150 de grade, pana cand se usuca.

Puteti de asemenea sa folositi un dezhidrator. Perioada de utilizare a dezhidratorului pentru uscarea alunelor si a semintelor este de 24 de ore.

Acest proces dureaza destul si probabil ca doriti sa folositi cat mai repede alimentele.

Pentru a creste valoarea nutritiva a alunelor si a semintelor- asigurati-va ca le inmuiati.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog