-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 sfaturi pretioase pentru a renunta la cel mai intalnit viciu. TESTAT!


Publicitate

Stim cu totii cat de greu este pentru fumatori sa renunte la acest viciu. Cred ca fiecare din noi, fumatori sau nefumatori, cunoastem prieteni sau poate chiar membri ai familiei care isi doresc sa scape de fumat si nu reusesc din diverse motive. Renuntatul la fumat este o treaba dificila, care necesita o vointa de fier si un plan de actiune gandit. Acest viciu nu numai ca este legat de obiceiurile noastre cotidiene sau de starile emotionale prin care trecem, dar reprezinta si o placere pentru majoritatea fumatorilor.

Ne-am gandit ca urmatorii pasi vor ajuta:


1. Lasati-va de fumat atunci cand aveti o stare buna de spirit!

Statisticile demonstreaza ca sunt sanse mai mari de reusita, atunci cand incercam sa renuntam la fumat in timp ce traversam o perioada fericita a vietii, ci nu dupa un esec, sau cand suntem stresati, asta ca sa nu acumulam si mai mult stres.

2. Stabilește motivele pentru care vrei să renunți, apoi reamintesteti-le periodic.

Daca tot cunoastem cat de nociv este pentru organism fumatul, stabileste-ti motivele care te-au facut sa iti doresti sa renunti la fumat, dar si beneficiile obtinute de organism cu aceasta schimbare.

3. Amana urmatoarea tigara fumata!

Cand nevoia sa fumati, prelungiti momentul de asteptare pana o aprindeti cu un sfert de ora. Este posibil sa va gasiti o alta ocupatie si astfel vei reusi sa modifici nevoia de nicotina.

4. Inlocuieste tigara cu un alt aliment.

Incearca atunci cand ai pofta de o tigara, sa consumi fructe, seminte, migdale, alune, chiar si legume, bomboane cu menta, guma de mestecat.

5. Nu ceda unei tigari.

Daca nu ai mai fumat de cateva zile, nu ceda poftei de fumat, deoarece, in majoritatea cazurilor, cei care cedeaza, vor fuma mai mult de o tigara, recapatandu-si obiceiul. Daca ai inceput, mergi pana la capat!

6. Evita factorii care te pot demotiva.

Găsește situațiile din viața cotidiana pe care le asociezi cu obiceiul de a fuma. Pana treci de perioada de sevraj, si chiar si dupa, evita situatiile sau contextele care te-ar putea influenta.

7. Fa miscare!

Sportul te va sprijini in actiunea de renuntare la fumat, atat prin faptul ca te va tine ocupat, dar si prin reducerea poftei de fumat. Iar sportul si fumatul, nu merg mana-n mana!

8. Dacă nu ai reusit din prima incercare și te-ai reapucat de fumat, nu dispera.

Fixeaza-ți din nou obiectivul si strategia folosita și renunță iar la țigări. A doua oară vei fi mai motivat.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Sursa:antifumat.humanmedia.ro


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog