-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Starea unghiilor tale iti poate indica boala de care suferi!


Publicitate

Un articol de Andrei P.

Unghiile de la maini si picioare pot spune foarte multe despre starea dumneavoastra de sanatate. Acordati o atentie sporita la lungimea, forma si culoarea unghiilor si observati orice schimbarea care apare, deoarece acestea pot indica probleme grave de sanatate.

Analizeaza-ti unghiile si vezi daca acestea se incadreaza in vreuna dintre aceste categorii ...

Unghii pale.

Unghiile de o culoare pala descriu o suprafata foarte subtire a unghiei sau a tesutului de sub unghie. O astfel de schimbare poate indica anemie si lipsa celulelor rosii din sange.

Anemia este cauzata de un nivel scazut de fier in sange si, prin urmare, este important sa va modificati dieta prin adaugarea de legume cu frunze proaspete, sfecla...


Unghii casante si subtiri.

Desi astfel de unghii pot fi mostenite (genetic) sau pot aparea din cauza lipsei de calciu, astfel de modificari putand fi asociate cu functionarea defectuoasa a glandei tiroide, glanda ce este responsabila pentru reglarea metabolismului.

O secretie prea mica a hormonilor poate duce la accentuarea caderii parului, formarea unghiilor subtiri si extrem de fragile, cresterea lenta a unghiilor si separarea unghiilor de piele. Daca observati oricare dintre acestea, consultati medicul dumneavoastra si verificati starea glandei cu o simpla analiza de sânge.(TSH)

Unghii galbene si ingrosate.

Ingrosarea unghiilor apare cel mai frecvent pe degetele de la picioare si este insotita de ingalbenirea acestora. Aceste modificari sunt tipice bolilor fungice.

Cremele clasice nu sunt de obicei eficiente, deoarece bolile fungice se afla in interiorul si sub unghiile in cauza, facand astfel de preparate dificil sau imposibil de absorbit.

Linii albe pe unghii.

Linia orizontala alba pe latimea unghiei poate indica o lipsa de proteine si alte deficiente nutritionale, boli de rinichi sau ficat.

Puteti imbogati dieta cu alimente bogate in proteine, cum ar fi semintele de canepa, varza kale, ciuperci s.a.m.d.

Unghii albastre

Culoarea albastra a unghiilor este un semn ca sangele tau nu este suficient de oxigenat. Cauza poate fi o boala a cailor respiratorii sau a sistemului vascular. Culoarea albastra de sub unghii poate fi cauzata si de proasta circulatie sau de expunerea la temperaturi foarte scazute.

Cu drag,


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog