-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Biblia pentru prevenirea cancerului!


Publicitate

Un articol de Andrei P.

Cancerul, boala secolului in care traim, face victime peste tot in lume. Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului si Institutul American pentru Cercetarea Cancerului fac recomandari pentru prevenirea cancerului, in raportul numit "Alimentatie, nutritie, exercitiu fizic si prevenirea cancerului, o perspectiva globala".

Care sunt recomandarile raportului de care trebuie sa tinem cont pentru o viata sanatoasa?

1. Mai intai sa vorbim de obezitate. 

Studiile efectuate arata ca obezitatea si cresterea in greutate, cresc riscul de cancere, cum ar fi cel de colon si de san. Mentineti o greutate corporala cat mai apropiata de limitele normale, orice kilogram in plus, poate dauna sanatatii noastre.
2. Activitatile si exercitiile fizice ne ajuta sa ne pastram corpul sanatos

Faceti zilnic exercitii fizice sau plimbari, in ciuda faptului ca aveti un program incarcat, va simtiti obositi sau pur si simplu nu va puteti motiva. Activitatea fizica este cheia mentinerii unei greutati corporale optime. Exista dovezi clare ca exercitiile fizice protejeaza organismul impotriva cancerului, in special cel de colon sau de san.

3. Alimentatia sanatoasa este extrem de importanta. 

Recomandarile raportului ne indeamna sa consumam de preferinta cat mai multe alimente de origine vegetala, cat mai putin procesate, amintind aici fructele, legumele, cerealele integrale si leguminoasele. Aceste alimente protejeaza organismul impotriva cancerului de gura, stomac si rect. Este recomandat sa evitam alimentele amidonoase rafinate, alimentele procesate si bauturile care contin zahar.

Pentru o sanatate de fier, trebuie sa consumam zilnic minim 5 portii de legume, fructe si verdeturi si minim 7 portii zilnic de cereale integrale si leguminoase, cum ar fi, fasole, linte, soia, etc), radacinoase si cartofi.

4. Bauturile care contin zahar nu au ce cauta in dieta noastra sau a copiilor nostri.

Apa are un rol esential in intretinerea vietii. Organismul nostru contine intre 75-90% apa, asadar, organismului, ii este necesara apa. Inlocuiti bauturile de orice tip cu apa, de preferat, macar 2 litri pe zi. Nu este indicat sa ajungem sa simtim senzatia de sete, ci ar fi bine sa ne facem un program de baut apa pe tot parcursul zilei, pentru a hidrata organismul.

Trebuie sa evitam bauturile ce contin 50% suc de fructe, chiar si pe cele 100% din suc de fructe, consumate in cantitati mari. Este recomandat sa consumam fructele ca atare, iar ca varianta adiacenta, le puteti pune in blender, obtinand astfel o bautura delicioasa si in acelasi timp sanatoasa.

5. Alimentele care ingrasa cresc riscul de aparitie a cancerului.

Limitati astfel consumul de alimente dense caloric, ca de exemplu: mici, cartofi prajiti, burgeri cu carne rosie, carne prajita , produsele de patiserie, prajiturile, pizza, ciocolata, bauturile de tip cola, etc. Aceste produse sunt sarace in nutrienti si depasesc 225-275 kcal pe 100 grame produs, aducand organismului multe calorii. Alegeti alimentele care au mai putin de 125 kcal pe 100 grame produs, ca de exemplu, legumele, fructele, cereale integrale, etc.

6. Carnea rosie creste riscul de cancer. 

Vinovata de aparitia cancerului ar fi molecula Neu5Gc, o molecula din zahar, care se gaseste in carnea de vita, de porc si de miel. Cand este ingerata, aceasta molecula este perceputa de organism ca o substanta straina, iar sistemul imunitar raspunde, provocand inflamatii ale organismului, de aici in timp ajungandu-se la formarea tumorilor canceroase. Evitati carnea rosie si mezelurile, inlocuindu-le cu carne de peste, de pasare sau alte animale nedomestice. Oricat de tentante ar fi slanina, baconul sau salamul, nu au ce cauta in dieta alimentara.

7. Evitati alimentele prajite sau chiar arse. 

Deasemenea evitati sa prajiti carnea in tigaie cu ulei, sau sa ardeti sucurile carnii, cand o frigeti, deoarece nu este benefic organismului si creste riscul de aparitie a cancerului.

8. Limitati consumul de sare sau zahar. 

Incercati sa consumati o cantitate cat mai mica de sare, condimentand mancarea cu mirodenii si condimente vegetale. 

Consumand o cantitate mare de zahar, riscam sa marim masa corporala si astfel creste si riscul de obezitate si cancer. Mare atentie la zahar, deoarece il gasim in cantitati mari, in alimente la care nici nu ne-am fi gandit. Asa ca, cititi etichetele produselor pe care le cumparati.

9. Conform studiilor realizate, consumul de alcool creste riscul de cancer. 

Doza maxima recomandata, potrivit raportului, ar fi 1-2 portii pe zi, pentru barbati si o portie pentru femei, pe zi, o portie insemnand nu mai mult de o halba de bere sau o jumatate de pahar de vin pe zi.

10. Mancarea fast food sau, din general mancarea procesata, nu trebuie sa se regaseasca in alimentatia noastra. 

Mancati cat mai rar la astfel de lanturi de restaurante fast food.

11. WCRF&AICR nu recomanda folosirea suplimentelor pentru preventia cancerului. 

Mai mult, in unele cazuri, pot fi daunatoare sanatatii, crescand riscul de cancer, daca nu sunt respectate dozele recomandate. Aceste suplimente se vor administra, doar la recomandarea medicului.

12. Tot in raport se recomanda ca mamele sa isi hraneasca bebelusii, exclusiv la san, pana la varsta de 6 luni, deoarece studiile indica ca astfel mama este protejata impotriva cancerului de san. 

In acelasi timp, prin alaptarea la san, scade riscul copilului de a deveni ponderal mai tarziu. 

Sunt convins ca multe dintre aceste sfaturi nu va sunt straine, asadar, este un motiv in plus pentru a motiva schimbarea. Respectand aceste recomandari, invatam sa ne formam un stil de viata sanatos, care ne va proteja in viitor de multe afectiuni grave.

Stilul alimentar, modul in care preparam alimentele mostenite de la bunici, vasele pe care le folosim pentru prepararea mancarii, toate acestea ne pot influenta sanatatea intr-un mod negativ. Pentru a indeplini toate aceste recomandari, documentarea este obligatorie. Asadar, mare atentie si succes!


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.



Cu drag,


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog