-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remedii naturale pentru eczeme


Publicitate

Eczema este o boala care afectează pielea. Este frecventa la sugari si copii mici. Cu toate acestea, medicii spun ca eczema poate afecta si adultii.




Ea apare în anumite zone ale pielii și se caracterizează prin:

-basici
-exfoliere
-inflamatie
-umflaturi rosii mici
-Hyperpigmentare (ingrire a unor zone ale pielii)
-Îngroșarea pielii afectate ca urmare a scarpinatului excesiv

Eczema este frecvent însoțita de mâncărime. Uneori, acest lucru este atât de intens încât este imposibil sa controlezi nevoia de a te scarpina. Scarpinarea constanta duce la durere și sângerare. Aceste rani deschise de obicei devin infectate si inflamate. Iata cateva remedii naturale care te vor ajuta foarte mult să tratezi eczemele:

1. Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este folosit deseori in serviciile de sanatate si frumusete. Îl puteți folosi pentru a îmbunătăți starea pielii, dintilor, parului si dintilor. Experții au constatat că funcționează si în tratamentul eczemelor, datorita proprietatilor sale antimicrobiene, antioxidante, antibacteriane și antifungice. Frecati usor cu ulei de cocos pe zona afectată și masați. Se repetă acest tratament de 3-4 ori pe zi pentru a hidrata pielea.

2. Aloe vera

Este una dintre cele mai bune remedii pentru eczeme. Aplicați gel de aloe vera pe zona de piele afectată de eczeme și lăsați-l timp de câteva ore, pentru a absorbi complet.

3. Ceai verde

Beti ceai regulat dacă vă confruntați cu eczeme. Acesta este încărcat cu antioxidanți puternici care consolideza imunitatea si permite organismului sa lupte împotriva inflamației.

4. Băi de magneziu

Dacă aveți eczeme, aveti probabil deficit de magneziu. În cazul în care organismul nu dispune de magneziu, acesta produce histamine. Histaminele provoacă mâncărimi ale pielii și pete roșii, cauzate de vase de sange umflate care produc scurgeri de lichid în piele și țesuturi.

Încercați această rețetă de baie magneziu:

1-2 ceașcă sare amara Epsom
1/2 ceasca sare Himalaya sau sare de mare
Extract natural de vanilie 1/2 lingurita
10-15 picaturi de ulei esential (de preferință lavanda sau menta)

5. Floarea de iarna - Witch hazel

Aplicați hamamelis pe zona afectată în mod regulat pentru a reduce mancarimea si inflamatia. Experții sugerează folosirea lichidului de planta, deoarece oferă un efect instant. Se înmoaie un tampon de vata in extract hamamelis și tamponați-o pe pielea afectata.

6. Miere Manuka

Oamenii de stiinta au aratat ca mierea Manuka este eficienta in reducerea petelor roșii și solzoase comune eczemei datorita proprietatilor sale antiseptice.

Topiti 2 linguri de ceară de albine într-o cratiță mică. Se amestecă 2 linguri de miere manuka, 2 linguri de ulei de măsline. Se transferă amestecul într-un borcan steril, se pune capacul și se păstreaza în frigider. Aplicați amestecul pastă direct pe zona de piele afectată.

7. Frunze migdale

Strivit câteva frunze de migdale. Se toarnă în apă și se amestecă bine într-o pastă groasă. Aplicați remediul pe piele pentru a reduce simptomele.

Notă: Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza oricare dintre aceste remedii menționate mai sus pentru eczeme.

Nu uita sa dai un share!

Cu drag,
Sursa: healthyfoodhouse.com


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog