-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Invidia - o boala a sufletului...


Publicitate

Cel mai simplu e să privești cum alții au succes, sau au diverse lucruri, au frumusete și inteligență, sau o casnicie ori un partener, au libertate sau au posibilitatea de a face ceea ce le place, au un zâmbet pe buze uneori nejustificat și pentru toate acestea să­i găsești vinovați, să ajungi la concluzia că ei nu merită, ci acela care ar merita tot ce au „cei care au”, de fapt ești tu, dar… „soarta a fost crudă cu tine”. Dintr­un motiv sau altul, tu „nu ai noroc”, deși ești un „om bun”, iar ceilalți au, pentru că… răul poate orice, dracu e al naibii de negru și deci… uneori e mai puternic decât lumina albă a îngerilor și decât voia lui Dumnezeu. Nimic mai fals decât acest mod de gândire… Nimic mai dăunător pentru suflet, viață și destin.


Ce ascunde de fapt invidia? ­ 

  • o stare de nemulțumire față de viață, sine și destin. ­ 
  • o stare de autovictimizare. ­ multă comoditate, preferabilă acțiunii pozitive de a face ceva. 
  • ­o stare de furie înăbușită, de revoltă contra unei situații. ­ 
  • o stare de neputință nedeclarată, dar recunoscută în sine. ­ un mod de gândire extrem de eronat. 
  • ­o stare de orbire spirituală. ­ o lipsă de caracter. ­ frica de viață și frumusețea ei. ­ 
  • o stare de revoltă interioară contra celor fericiți. ­ 
  • o serie întreagă de complexe de inferioritate și/sau superioritate. 
  • ­aroganță ­ nejustificată de nimic – de fapt aroganța e întotdeauna nejustificată! 
  • lipsă de cunoaștere psihologică și spirituală.

Efectul invidiei 

Pentru cel invidiat…

Deseori acesta simte gândul invidiosului ca un atac energetic, ceea ce și este. La nivel energetic, invidia este un atac psihic, o dorință nedeclarată de distrugere, direcționată spre o persoană, sau de distrugere a proiectelor sale de viață. Un gând nociv de vibrație joasă. 

Ce poate face cel invidiat pentru a se proteja? ­ 

  • rugăciune și încredere în divinitate; 
  • ­ evitarea invidiosului; 
  • ­ păstrarea tăcerii asupra proiectelor sale; ­ 
  • exerciții energetice de autoprotecție; 
  • ­ menținerea uneri stări spirituale bune și de încredere în sine; 

Pentru invidios… 

Din punct de vedere psihologic si spiritual avem de­a face cu un mod de gândire greșit, care are efectul de a BLOCA în situația NEDORITĂ pe cel de gândește astfel. 

Primul efect, e drept, poate fi distrugerea TEMPORARĂ a planurilor celui invidiat, dar conform LEGII CAUZEI ȘI EFECTULUI, gândul agresiv se va întoarce ca un bumerag contra sa. 

Deci efectul invidiei este devastator pentru CEL CE O SIMTE, indiferent dacă e conștient de ea sau o neagă – iar majoritatea oamenilor o neagă ­ ea fiind totuși prezentă în suflet și acționând de la nivel de inconștient. Adică, omul nu suportă pe cineva ce­i este superior sub anumite aspecte, dar nu e conștient de motivul pentru care simte acest lucru, el încercând să justifice ALTFEL atitudinea sa declarată ori ba. 

Deseori efectul nu se vede, simte, materializează imediat, ci el este unul ce acționează în timp, distrugând încet și sigur viața invidiosului. Invidia devine o atitudine, un defect de caracter și ea acționează din interior îndepărtând omul invidios de țelurile sale. 

De ce invidia are un efect nociv pentru viață și suflet? 

– invidiosul SE PLASEAZĂ ÎN OPOZIȚIE CU CEL CE ARE ­ deci el se plasează în poziția celui ce NU ARE, pozitie întărită de starea lui de nemulțumire și frustrare. Situația atunci se amplifică datorită credințelor sale subtile. Arâtînd cu degetul la cineva care ARE orice: fie că are o casă, fie că are o căsnicie, fie că are bani, ori situație bună din punct de vedere profesional, fie că l­a înzestrat Dumnezeu cu frumusețe și/sau inteligență, fie că are timp liber, sau face ceea ce­i place, cel ce invidiază se plasează pe el însuși ÎN OPOZIȚIE cu acea persoană pe care el o consideră fericită că are. Prin LEGEA SUPRA­CONȘTIENTULUI acele lucruri se vor îndepărta de el. O astfel de persoană CARE ARE fiind considerată la nivel subconștient REA. 

El – invidiosul ­ pe sine se consideră BUN, deci NU POATE FI PRECUM CINEVA RĂU. Automat supraconștientul său, va crea situația opusă, adică cea DIFERITĂ de a „celui rău”, adică de a celui invidiat! 

Opusul acestei stări mentale ar fi ADMIRAȚIA NECONDIȚIONATĂ și însușirea ideii: „Dacă cineva a putut, atunci sigur SE POATE, deci atunci voi putea și eu”. ­ invidiosul JUDECĂ 

– iar cum bine ne zice Iisus: „Nu judeca, pentru a nu fi judecat”. O judecată a unei persoane sau situații, este întotdeauna o judecată bazată pe supozitii, pe NECUNOȘTERE reală a situației, iar o astfel de judecată este de cele mai multe ori NEDREAPTĂ, injustă, pentru că nici un om nu are MENIREA și DREPTUL de a judeca un alt om. 

Putem avea păreri detașate pro sau contra unei situații, putem avea simpatii și antipatii vizavii de un om, dar acestea nu trebuie să conducă la atacuri. Obiectiv nu putem fi niciodată, pentru că NU avem niciodată toate datele necesare pentru a face asta. Nu am trăit viața acelui om. Nimeni nu e fără de păcat, a spus Iisus, doar acela ar putea judeca, dar… nu suntem. 

În plus de cele mai multe o astfel de judecată implică o CONDAMNARE, deci o dorință de distrugere, o stare de AGRESIVITATE INTERIOARĂ, îndreptată spre cineva, fapt care din punct de vedere spiritual este extrem de gresit. 

Judecăm astfel un om, un copil al divinității, dar implicit și divinitatea care A PERMIS. A permis ca acea persoană SĂ AIBĂ. Pentru că nimic din ce există pe această lume nu poate exista fără acceptul lui Dumnezeu. Nimic, iar cel ce obține averi sau orice, chiar și aparent “pe nedrept”, o face pentru că are un drept divin la acelea. Dar dacă acea persoana, uită de Dumnezeu, în cele din urmă pierde. Pierde tot. Dar pierde din rațiuni spirituale, din rațiuni ce au de­a face cu o atitudine arogantă. 

Opusul acestei stări ar fi ACCEPTAREA și ÎNCREDEREA în CORECTITUDINEA DIVINITĂȚII.
 ­ 
- invidiosul IROSEȘTE ENERGIE BENEFICĂ în judecăți, nemulțumiri, bârfe și atacuri, energie ce ar putea­o folosi în a construi propria fericire. Orice nemulțumire înseamnă pierdere energetică, dar și CREAREA UNEI ENERGII NEGATIVE. Înseamnă o încărcare cu energia nemultumirii, a furiei, a învinovățirii, deci o energie de calitate inferioară, o energie ce afectează întregul câmp auric și întregul organism. Se localizează în primul rând la ficat și bilă, care fac parte din mecanismul responsabil cu detoxifierea organismului. Deci invidia înseamnă în cele din urmă boală. 

Opusul acestei stări ar fi GÂNDIREA POZITIVĂ și PROGRAMAREA MENTALĂ POZITIVĂ. ­ invidiosul se plasează în POZIȚIA DE VICTIMĂ, iar victimele pierd. 

El e „cel bun”, de aceea nu are, el e „cel sensibil” de aceea nu luptă, cel vulnerabil, de aceea e cel lovit de viață. El deseori se consideră a fi o victimă a UNEI ANUME persoane, pe care o transformă în PERSECUTOR, se încăpătânează să o pedepsească prin atitudinea lui de victimă – persoana nu e neapărat cea invidiată, ea poate fi un părinte, un partener de viață, un sef, oricine. Dar eae folosită drept SCUZĂ. Invidiosul se complace în starea de victimă ca scuză pentru inacțiunea lui, ca pedeapsă pentru cineva căruia în realitate de fapt nu prea­i pasă. Insă victima autodeclarată crede că DA. De fapt atitudinea ei are drept cauză reală, cele mai multe ori… comoditatea. Dar el afirmă că… nu, el nu are noroc, că doar… cei răi au. 

Opusul acestei stări ar fi ACȚIUNEA CU SCOPUL DE A CONSTRUI ceva BENEFIC. 

Un mecanism distrugător… 


Observ cum deseori invidioșii PROIECTEAZĂ, adică își văd propriile defecte în cel invidiat. 

Observ cum indivioșii ATACĂ, adică doresc să distrugă cu intenție și se bucură de răul altuia. 

Observ cum în cele din urmă ei PIERD. 

INVIDIA POATE FI VIDENCATĂ? 

Da…. pentru că ea în fond e o rană, o rană a sufletului. Însă cel ce simte asta trebuie să vrea. Să vrea să se vindece. 

Opusul invidiei este IUBIREA FAȚĂ DE SINE, ȘI FAȚĂ DE VIAȚĂ. 

Dacă NU TE IUBEȘTI PE TINE, nu poți avea. 

Această lipsă de iubire, este de fapt SURSA LIPSURILOR. Aici trebuie lucrat, aici trebuie învățat, aici este de fapt reala problemă. 

Admirația este esențială 

A privi cu admirație pe cel ce ARE, înseamnă a intra în starea DE REZONANȚĂ cu acela, și mai ales cu SITUAȚIA SA. Înseamnă a recunoaște LA NIVEL INTERIOR că și tu POȚI AVEA, a recunoaște că MERIȚI, că a AVEA nu este ceva ilegal, imoral sau permis doar anumitor persoane speciale. A admira este opusul invidiei, dar a ADMIRA CU SINCERITATE și dorința de a FACE CEVA pentru a AVEA și tu. 

Înseamnă să fii conștient că și TU POȚI. Deci pentru a avea și tu, nu e necesară distrugerea sau discreditarea unei persoane, ci doar CREDINȚA CĂ și tu POȚI AVEA. Înțelegerea adevărului înseamnă mult… Înțelegerea adevărului vieții, a faptului că oricine poate să fie fericit, că darurile începând cu frumusețea și terminînd cu aptitudinile și banii sunt un dat divin personal, nu pot decât să ajute. 

Înțelegerea faptului că SURSA TUTUROR DARURILOR ESTE DIVINITATEA, iar această SURSĂ este INEPUIZABILĂ. 

Că ce are cineva ESTE AL SĂU, nu al TĂU, iar ce ESTE AL TĂU se va materializa în viața ta, doar prin gândire pozitivă, acțiune pozitivă și credința în dreptatea divină SURSĂ de BUCURII ȘI LUCRURI BENEFICE la care poți ajunge și tu. Trebuie doar să vrei, să crezi, să acționezi, și să simți.
Sursa: Lumea Spirituala


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog