-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 Motive pentru care organismul tău reține apă


Publicitate

“Retenția de apă face referire la o cantitate exagerată de apă, depusă în înteriorul țesutului.”

Organismul nostru este format, în mare parte, din apă. Apa este localizată în oase, păr, țesut, oase, etc.
Cum organismul are nevoie de apă pentru a funcționa, poate uneori să rețină o cantitate prea mare. Retenția de apă duce la inflamarea anumitor părți ale corpului.


Chiar dacă la început, retenția de apă nu dă prea mari bătăi de cap, odată cu trecerea timpului, aceasta se poate croniciza și astfel, apar și afecțiunile datorate acesteia. Boli precum: sindromul premenstrual, ciroză, hepatite sau afecțiuni cardiace se pot datora retenției de apă.

Iată care sunt motivele pentru care organismul nostru reține apă:

1. DIETA NESĂNĂTOASĂ

Sodiul este un nutrient esențial, care susține buna funcționare a mai multor organe, însă de cele mai multe ori, alimentele pe care le consumăm conțin o cantitate prea mare de sare, care duc la creșterea în greutate și la retenția de apă.

Recomandarea este ca orice persoană să consume zilnic o cantitate de 2,300 de miligrame de sare. Poate părea o cantitate mare, însă reprezintă de fapt doar o linguriță de sare. Cele mai bune alegeri ar fi ghimbirul, urturoiul, oregano, ceapa, prazul sau piperul. Zeama de lămâie, boabele de muștar sau oțetul, dau un gust deosebit mâncărurilor, fără să conțină sodiu.

2. STILUL DE VIAȚĂ

Dacă stai prea mult pe scaun la birou, poți ajunge să suferi de retenție de apă. Viața sedentară sau lipsa activității fizice pot duce de asemenea la retenția de apă.

Este foarte important să ții activă circulația sangvină, așa că, chiar dacă serviciul tău se rezumă la muncă de birou, ridică-te din când în când de pe scaun și fă câțiva pași sau urcă și coboară scări. Poți începe să faci activități sportive sau pur și simplu să te plimbi. Fă cel puțin 15-30 de minute de mișcare, zilnic!

3. MEDICAMENTELE

Foarte multe medicamente au drept reacție adversă retenția de apă, iar din această listă fac parte antiinflamatoarele, medicamentele pentru depresie sau cele care tratează presiunea arterială. De asemenea chimioterapia are un impact negativ asupra acestui aspect.

Recomandarea este să cereți părerea unui medic înainte de a lua anumite medicamente. De asemenea, citiți cu atenție prospectul medicamentelor!

4. HORMONII

Femeile care se află în perioada incipientă menopauzei ajung să sufere de retenție de apă. De asemenea, și menopauza influențează. Etrogenul și progestogenul joacă un rol foarte important, deoarece dacă nivelul lor este prea crescut sau prea scăzut, organismul începe să rețină apă.

Recomandare:

Redu din alimentația ta alimentele care te balonează sau duc la acumularea de gaze. De asemenea, poți chiar să ceri părerea unui dietetician, pentru a obține informații precise. Fă-ți o analiză de dozare hormonală, pentru a vedea cum stai cu acest echilibru..

5. AFECȚIUNI CARDIACE

Retenția de apă este strâns legată și de afecțiunile cardiace, de oboseală sau stres. Dacă te confrunți cu simptome precum: incapacitatea de a respira, lipsa odihnei, oboseală nejustificată sau stare generală proastă, atunci mergi de urgență la medic!

Recomandarea mea este să mergi de urgență la medic și să îți faci o serie de analize, pentru a vedea care este sursa problemei.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog