-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum să scapi de cutele de grăsime de pe spate în 21 de zile


Publicitate

Grăsimile se acumulează în diferite părți ale corpului, în funcție de predispoziția genetică și stilul de viață a fiecăruia. Multe persoane acumulează grăsimi mai ales în „zone problematice”, care sunt greu de adresat doar prin alimentație.

Cel mai îngrijorător lucru despre adipozitățile corporale este însă faptul că pun în pericol sănătatea. De exemplu, cercetătorii au descoperit că surplusul de greutate din zona abdominală crește riscul de îmbolnăvire de cancer și de boli cardiace. La polul opus, s-a demonstrat că femeile care acumulează grăsimi pe șolduri și pe coapse întâmpină mai puține dificultăți pe timpul alăptatului.

exercitii pentru grasime

Atât la bărbați cât și la femei, depozitele de grăsimi de pe spate sunt nu numai inestetice, ci și periculoase pentru sănătate. Eliminarea acestor depozite previne apariția durerilor de spate, scade riscul de accidentări și îmbunătățește postura corporală.

În continuare, îți vom prezenta selecția noastră a celor mai eficiente 4 exerciții fizice pentru topirea grăsimilor de pe spate:

Notă: Fiecare exercițiu trebuie început ținând în fiecare mână câte o ganteră de 2-4 kg și picioarele depărtate la nivelul umerilor.

1. Ridicarea și rotirea brațelor cu trunchiul îndoit

Acest exercițiu întărește pieptul, bicepșii, zona mediană a spatelui, și musculatura superioară a spatului.

Îndoaie ușor genunchii, flecționează puțin mușchii biceps, apoi îndoaie trunchiul către înainte până ajunge perfect paralel cu podeaua. Mâinile trebuie îndreptate către podea.

Rotește încet brațele către stânga, în sus, și către piept, apoi către dreapta și în jos. Repetă exercițiul cu rotație întâi către dreapta, și efectuează 3 seturi a câte 10-12 repetări.

2. Împingerea și atingerea ganterelor între ele

Acest exercițiu întărește musculatura superioară a spatelui, umerii și pieptul.

Ține brațele întinse pe lângă corp și orientează palmele către înainte. Ridică apoi brațele până la nivelul umerilor, îndreptând palmele către tavan, și menține poziția de efort preț de câteva secunde.

Apoi, cu o mișcare cursivă, ridică brațele deasupra capului cu palmele orientate către exterior și lovește ușor capetele greutăților între ele. Adu din nou brațele la nivelul umerilor, menține puțin poziția de efort, după care revino în poziția inițială.

Pentru un antrenament cât mai eficient, ai grijă să nu angrenezi în mișcare nicio altă parte a corpului. Efectuează 3 seturi a câte 6-8 repetări.

3. Atingerea coatelor între ele

Acest exercițiu vizează musculatura pieptului și a umerilor. Începe antrenamentul ținând brațele ridicate la nivelul umerilor și palmele orientate în sus. Îndoaie apoi genunchii într-un unghi de 90 de grade și apropie brațele deasupra pieptului până ce antebrațele și coatele se ating.

Ai grijă să nu ridici umerii. Revino în poziția inițială inversând pașii. Efectuează 3 seturi a câte 10-12 repetări.

4. Extensia brațelor cu priză încrucișată

Acest exercițiu întărește umerii și musculatura superioară a spatelui.

Îndoaie ușor genunchii și înclină corpul înainte la un unghi de aprox. 45 de grade. Încrucișează apoi încheieturile înaintea genunchilor și ridică-le încet până la înălțimea umerilor. Revino în poziția de pornire și repetă exercițiul încrucișând mâinile invers. Efectuează 3 seturi a câte 10-12 repetări.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog