-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

7 tehnici prin care respiri mai ușor


Publicitate

Plămânii lucrează în permanență la eliminarea și filtrarea chimicalelor din aerul inspirat. Chiar dacă plămânii pot face asta de unii singuri, aerul din anumite părți ale lumii este atât de poluat, încât nu pot face fața.

Rezultatul? Te vei confrunta cu alergii, astm sau infecții respiratorii, să nu mai vorbim de alte boli precum cancerul...

Iată 7 tenici prin care îți îngrijești mai bine plămânii:

tehnici de respiratie

1. Renunță la fumat!

Probabil că este evident, nu? Trebuie să renunți neapărat la fumat deoarece este principalul factor care due la îmbolnăvirea plămânilor! Vestea bună este că indiferent de cât de mult ai fumat, îți poți curăța plămânii, dacă renunți la fumat!

2. Nu mai consuma alimente de tip fast food sau lactate!

Ia inițiativa și renunță la stilul de viață nesănătos! Alimentele procesate, fast food-urile sau lactatele, duc la apariția mucusului pulmonar! Încearcă să nu le mai consumi câteva luni!

3. Adaugă alimente organice în dietă!

Fumatul schimbă pH-ul din organism, făcându-l mult mai acid, iar aciditatea poate duce la apariția pietrelor la rinichi. Este esențial să consumi alimente alcaline, precum legumele sau fructele bio. Optează pentru afine, merișoare sau pepene, toate bogate în antioxidanți!

4. Sporește aportul de clorofilă

Clorofila este esențială pentru fotosinteză, fiind procesul prin care plantele iau viață. Atunci când fumezi, cantitatea de oxigen, care îți intră în plămâni, este extrem de scăzută! Poți lua suplimente pe bază de clorofilă sau poți consuma spirulină, alge comestibile sau semințe.

5. Fă mișcare

Știai asta deja, nu? Există motive clare pentru care îți cer să faci asta: sportul combate efectele adverse ale nicotinei, crește nivelul de endorfină, mărește capacitatea de reținere a aerului în plămâni! Așa că, mișcare, mișcare, mișcare!

6. Îmbunătățește calitatea aerului în casă!

Pe lângă aerisirea camerei prin intermediul geamului, poți opta pentru un purificator de aer. Optează pentru unul cu filtre, antialergenic! De asemenea chiar și unele plante îți pot fi de folos pentru purificarea aerului din locuință! Optează pentru aloe vera, este excepțională!

7. Rutina de relaxare!

Meditația și yoga te ajută să te relaxezi! De asemenea, masajul stimulează respirația și dilată plămânii, mărind cantitatea de aer inspirat!

Fie că ești sau nu fumător, aceste sfaturi îți vor menține plămânii sănătoși!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog