-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Alimente ce reduc riscul aparitiei cancerului de san


Publicitate

Cancerul de san este principala cauza a deceselor de sex feminin cauzate de cancer in Statele Unite. Alimentele nesanatoase și lipsa de sport ne face mai predispuse la cancer de san. Stilul de viata sanatos este in continuare cel mai puternic inamic al cancerului. Mancarea sanatoasa si sportul pot reduce semnificativ sansele de a face cancer. Mai jos veti gasi o lista cu alimentele care ajuta la reucerea rsicului de aparitie al cancerului de san si pe care trebuie sa le includeti in dieta dvs.


Morcovul

Este cunoscut ca beta-caroten-ul găsit în morcovi reduce cancerul de san. Studiile au aratat ca femeile
care au consumat trei sau mai multe portii de morcovi, de trei ori pe săptămână, au cu 17% mai putine sanse de aparitie a cancerul de san.

Dozare: O cana de morcovi (feliati) proaspeti sau o jumatate de cana de morcovi fierti de trei ori pe săptămână.
Alte alimente bogate in beta-caroten sunt dovlecii, dovleceii si cartofii dulci.

Broccoli

Broccoli este una dintre legumele cele mai nutritive, este ușor de a găti și de mare ajutor pentru sănătatea ta. Este foarte important pentru organism datorita conținutului său sulforafan; acesta este un compus care lupta impotriva celulelor cancerului de san. Sulforafan-ul poate
opri cresterea celulelor canceroase si ucide sursa celulelor nocive.
Dozare: O ceasca de broccoli trei ori pe săptămână
Alte alimente care contin sulforafan sunt legume crucifere.

Varza

Un studiu a fost realizat pe femei tinere care au consumat patru sau mai multe portii de varză o săptămână și rezultatul a arătat că aceste femei au cu 72% mai putine sanse de a dezvolta cancer de san. Varza conține myrosinase enzime și glucosinolates. Acest compuși sunt foarte importanti pentru o un corp sanatos.
Dozare: 200g de patru ori pe saptamana.

Roșiile

Rosiile sunt una dintre cele mai simple alimente ce trebuie incluse în dieta ta. Rosiile sunt bogate in antioxidanti ce lupta impotriva cancerului de san. Cel mai bun antioxidant din rosii este licopenul. Licopenul este un antioxidant puternic care opreste cresterea tumorii si elimina radicalii liberi din organism.
Dozare: Adauga-le în dieta ta de cel puțin trei ori pe săptămână.
Rosiile pot fi consumate în stare proaspătă sau in diferite sosuri.

Usturoiul

Usturoiul este preferatul medicinei traditionala. Cunoscut pentru ca vindeca mai multe boli, nu este de mirare că se gaseste pe această listă. Usturoiul contine ajoene care este cunoscut pentru lupta impotriva celulelor cancerului de san.
Dozare: o jumatate de lingurita de usturoi proaspăt de două ori pe săptămână
O modalitate foarte bună de a consuma usturoi este sa il tocati si sa il lasati in apa clocotita timp de 10 minute.

Nucile

Nucile conțin acizi grași Omega 3 și fitosteroli care pot stimula sanatatea inimii. Nucile pot încetini sau opri cresterea celulelor cancerului de san si a tumorilor.
Dozare: Mananca 30g de trei ori pe săptămână.

Coacăzele

Coacazele sunt mici, delicioase și pline cu nutrienți ce previn cancerul de san. Antocianinele din coacaze stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi.

Dozare: 100g de afine trei ori pe săptămână.
Alege coacaze sălbatice decât cele cultivate; afinele sălbatice conțin de două ori cantitatea de antioxidanti.

Piersică

Acest fruct dulce este dotat cu flavonoide si fitonutrienti care apara organismul de cancer de san.
Antioxidantii ce se gasesc in piersici poate distruge celulele cancerului de san, dar lasă celulele sanatoase.
Dozare: O  piersica de două ori pe săptămână.
Prunele au un efect asemanator.

Somonul

Somonul este una dintre cele mai importante surse de acizi grasi Omega 3. De asemenea, este cunoscut ca reduce inflamația în organism și reduce deteriorarea celulelor.
Dozare: 90g de somon de două ori pe săptămână.
Daca exista posibilitatea, alegeti somonul salbatic in pofida celui din fermele pescicole. Peștele din crescatorii are un grad mai ridicat de mercur si PCB-uri, substante ce pot creste riscul aparitiei cancerului.
Consumul acestor alimente poate reduce cu siguranta riscul de cancer de san. Nu este neaparat nevoie sa se respecte dozarea, insa acestea trebuie incluse in dieta dvs.Nu trebuie să se conformeze doza
dat. Este doar important să se includă mai multe proteine ​​din dieta ta.

Si nu uita, creste aportul de fructe si legume in alimentatie si fa cat mai mult sport!

Spune-le si altora despre acest articol. Da un share!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog