-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa cresti ghimbir la tine acasa.


Publicitate

Ghimbirul este planta perfecta pentru a fi cultivata in mediul interior. Are nevoie de o intretinere usoara, iubeste lumina partiala a soarelui si cel mai interesant este ca poti folosi parti ale acestuia la un moment dat, lasand restul in pamant pentru a continua sa creasca. In plus, este un ingredient delicios, care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie.

Daca nu te-ai gandit pana acum la acest lucru, trebuie sa incepi sa iti cresti propriul ghimbir la tine acasa.

Ce trebuie sa stii despre cultivarea ghimbirului

Ghimbirul are nevoie de aproximativ 10 luni ca sa se maturizeze si nu tolereaza inghetul. Cum la noi pe timp de iarna temperaturile scad suficient de mult, este indicata cresterea ghimbirului intr-un ghiveci, in interior iar pe timp de vara in exterior.

Ghimbirul este una dintre acele plante miraculoase care creste bine in semiumbra, dar si in umbra completa, fiind astfel planta ideala pentru a fi crescuta in apartament sau in casa, avand in vedere ca cei mai multi dintre noi nu avem in camera lumina directa de la soare.

In timp ce planta este in crestere, bucati mici din radacina pot fi indepartate, in timp ce restul continua sa creasca. Putin ghimbir poate rezista destul de mult in bucatariile noastre, putand fi folosit la gatit, la prepararea ceaiului sau ca remediu natural pentru diverse afectiuni.

Cum se planteaza ghimbirul acasa

Cea mai eficienta modalitate de a planta ghimbir este sa il cumperi special pentru plantat, deoarece in magazinele locale este adesea pulverizat cu un inhibitor de crestere. Acest inhibitor isi face adesea efectul chiar si dupa ce il plantezi in pamant.

Mai mult, ghimbirul din magazine ar putea fi stropit cu pesticide si fungicide. Exista cazuri in care ghimbirul cumparat din supermarket creste foarte bine si exista altele in care sta in ghiveci si nu se intampla nimic.

Daca ghimbirul este cumparat de la supermarket, atunci tine-l in apa peste noapte pentru a indeparta cat mai mult posibil inhibitorul de crestere, daca este cazul.

Daca vrei sa incerci sa cultivi ghimbir in ghiveci, atunci ai nevoie de urmatoarele sfaturi:

• Radacina pe care o alegi sa o plantezi, trebuie sa fie cat de cat proaspata, nu zbarcita si veche. Aceasta ar trebui sa aiba cati mai multi boboci pe ea (proeminente care arata ca bulbii de cartof), iar in cazul in care acestia sunt putin verzi, cu atat mai bine.
• In cazul in care radacina are mai multi muguri, atunci poate fi taiata si fiecare mugur poate fi plasat intr-un vas separat, pentru a produce mai multe plante.
• Alege ghiveciul potrivit! Spre deosebire de alte plante, ghimbirul iubeste vasele largi. Radacinile sale cresc orizontal, asa ca trebuie sa alegi un vas perfect pentru a-i permite cresterea.

Cum sa cultivi ghimbir in ghiveci, pas cu pas:

1. Pentru inceput, pune radacina de ghimbir in apa calda peste noapte pentru a o pregati de plantare. (Daca vrei, poti sa o lasi si cateva zile in apa)
2. Umple ghiveciul ales cu un pamant bogat si bine drenat.
3. Infinge radacina in pamant, cu mugurele indreptat in sus si acopera cu pamant 1-2 cm. Uda apoi foarte bine pamantul.
4. Pune ghiveciul intr-un loc care se mentine la o temperatura constanta, nu prea ridicata, ferit de lumina puternica a soarelui.
5. Pastreaza solul umed, folosind un pulverizator sau uda-l cate putin.
6. Ghimbirul creste destul de greu, abia dupa cateva saptamani ar trebui sa vezi mugurasul cum iese din pamant. Continua sa-l uzi in mod regulat, folosind un pulverizator si pastreaza-l la caldura.

Recoltarea ghimbirului

Bucati mici de ghimbir pot fi recoltate la 3-4 luni dupa ce incepe cresterea. Se inlatura putin pamant spre margini pentru a gasi cateva radacini de suprafata. Se taie cantitatea necesara, dupa care se acopera inapoi cu pamantul de pe margini.
Ghimbirul poate fi recoltat in aceasta maniera la nesfarsit. Atata timp cat este bine ingrijit, acesta va continua sa produca radacini. Daca ai nevoie de cantitati mai mari de ghimbir, atunci scoti planta din pamant, separi mugurii si ii plantezi in vase diferite, pentru a avea mai multe surse de recoltare.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog